Thursday, July 1, 2010

Ulme :D

Niih, mingi imelik isu tuli jälle kirjutada, et teid kadedaks ajada ( ega ma ei tea paljud seda tegelikult jälgivad aktiivselt aga noh, mis seal ikka ).

Mis ma siis vahepeal teinud olen jälle? Auto suutsin ära osta kaks päeva tagasi, et kiiremini randa saada. Tööl on lahedad "split days", kus 9-12 töötad ja 12-2 saab merele ning siis 2-5 uuesti tööle nägu naerul (lisaks veel, et Kitebeachil ja mujal ei tohi enne 11 lohet lendu lasta ja sama kehtib ka purjelaudurite kohta, sest kohalikud tahavad ujuda ja kala püüda, kuid enne 11 tuult ka napilt ). Aga autost siis: US auto ostmine on paras ulme ja paberimajandus väga kahtlane siin aga lõpuks teiste abiga sain hakkama. Autoks 88a. 300 mesa, mis liigub ja sellest piisab, täis lisadega aga ükski neist peale pidurite ja elektri akende (millest kolm ainult töötavad) väga ei tööta, nahksisu ja puha, mis muidugi on puhas piin siinse kuumusega, valuvelg on ka võimas ja sellega on hea liiva sisse kinni jääda ja siis saab jälle kaevata. Mootor on tal 6 silindriga, millest 5 töötab, kui sedagi, turbo on ka peal aga selle põhimõttest ma seal aru ei saa veel, käigukast ka vist eksisteerib aga tagurpidi käigu sissepanekul käib jube kolks. Aa, iga 30 minuti tagant sureb välja aga töölt randa 5 minutit nii et sellest mulle küll. Mis kõige tähtsam SEE LIIGUB ja babassi saab panan kõik, mida vaja, isegi kite lainelaud mahuks ära vist aga laud ja 3 lohet pole probleem, paneks isegi topelt nii palju, kui vaja.

Täna ja homme siis days off from wöörk ja lots and lots of surf :D Hommikul ärkasin täna mingi ime läbi 9 ülesse (tavaliselt peale 6 on siin võimatu magada) ja siis sõin ja viskasin lohed autosse (millest üks e. 12 ruudune niisama moe pärast kaasas, sest nii vähe tuult siin pole, et seda kasutada). Käisin läbi SSN centerist endale mingit numbrit taotlemas ja enne 11 jõudsin randa, 11:00 lohe üleval ja läks minna! Tuul oli parem, kui eile lõunal ja üleeile terve päeva, sest polnud nii puhanguline ja lainetest tulid korralikud kickerid, millelt oli mõnus lendu tõusta ja 8 ruudune käis ikka natuke üle, kuid tahtmine sõita oli liiga suur. 2h peal ja siis otsustasin pausi teha. Jay (töökaaslane) jõudis ka randa, et teha koolitust, kuid otsustas ära jätta selle, sest tuul puhus tõesti päris tugemalt (~30 knots AVG). Istusime ja ajasime juttu, kui järsku käis üks suur pauk ja läksime vaatama, mis see oli: Oh imet, 8 ruudune punane Naish Torch täiesti tühi ja lendab mööda randa ringi, hmm... kelle oma see küll oli - MINU muidugi. Jay'l õnnestus see kinni püüda lõpuks ja kiirelt ühendasime liinid lahti ning viisime valli taha, kus tuul nii hull polnud. Kiire inspektsioon ja uudishimulikud inimesed ning tulemuseks peaballooni luku purunemine, mis tõmbas ka ballooni ribadeks otse loomulikult. "Thats it, my day is over" aga kaugel sellest, see alles algas.
Lohe babassi kiirelt ja NMPC poole teele (NMPC= Naish Maui Pro Center) lootes sellele, et suudan selle ära parandada. Gregor avas ukse ja ütles "Robby is here" ja ma mõtlesin, et wtf ning tegelesin oma asjadega edasi, rullisin lohe lahti, vaatasin augu suurust ja purunenud lukku ning mõistus sai otsa. Läksin sisse Coachi (manager meil) otsima, et midagi välja mõelda. Leidsin Coachi ja enn näe imet Robby Naish isiklikult ka kohal, ULME. Lohe läks üldse meelest ära, Coach tutvustas meid jne. Robby uuris, kuidas Eestis ka tuuled on ning mis me seal teeme ning imestas, et kuidas ma siia ära eksime koguaeg. Coach ka vahele, et tal pole kohalik tööjõudu võtta, peab palkama iirlasi ja eestlasi suvel :D Igaljuhul THAT MADE MY DAY - see, et lohe ribadeks, polnud enam üldse oluline...
Robby pidi Oahule lendama homme uut kama testima ning läks pakkima. Coach lubas võtta 7 ruuduse Helixi (2010 kahjuks :(, 2011 oleks võinud ka juba seal olla kõrval :D) ja minu päev jätkus rannas nägu naerul ja lohisedes. Narul selle pärast, et Robbyga kohtumist ma küll ei oodanud ning lohisedes, sest Helixil oli palju vähem poomi survet ning polnud harjunud sellega veel, lohe läks õhus maandumistel alati valesse kohta. Nitsain, Toasti, Desi ja teistega kohtumi oli üks asi aga Robbyga... superlux. Nüüd võib koju tagasi minna, minu jaoks kõik liiga korda läinud siin.

Homme siis arvatavasti pean jälle mõne lohe töölt võtma, sest minu oma läheb Kareni (tore naine, kes on lohe instruktor ja ka parandaja) juurde luku vahetusse ning homme õhtuks saab alles valmis arvatavasti.

Praegu pole veel plaanis kaugemale minna, sest Kahana kitebeach ja tuul on siin samas käe ulatuses, selle nädala plaanin veel siin käia, järgmine nädal liigun vast mujale ka vaatama. Shara (töökaaslane ja endine lumelaudur) lubas mulle ka surfi õpetada, kui laineid peaks olema ning õnneks meil ka samad päevad vabad nii et jääme ootama.

Mis siis veel? Ei oskagi muud nagu. Tuult on, päikest on, ma vast ei pea teile ütlema, kui kuum siin on. Rahvas endiselt chill ja töö on super - mida veel elult tahta!? Siia võiks jäädagi...

Vabandan kirjavigade ja muu sellise pärast ja vabandan ka inimeste ees, kes seda loevad ja pole ei tuulest ega lohesurfist huvitatud :)


Mahalo!


Aa jaa, mõned imelikud pildid ka (emme tegi enne äraminekut minust "pilti", Kahana kitebeach, kus on 1/4 "varajasi" ärkajaid juba vee peal, surfmobiil või maui cruiser, kuidas kellelegi aga kohalikud tahavad, et see oleks maui cruiser aga Naishi pealuud on veel puudu auto pealt aga ega need tulemata ei jäe ;) ), oih, see see pole Kahana kitebeach, see Naish beach, kitebeach 2 kvartalit linnale ja reoveepuhastusjaamale ligemal...











1 comment: