Friday, July 9, 2010

Tuul

Täna oli siis ka vaba päev ja möödus see taas rannas. Aa, vahepeal jõudis Laura ka Honolulust siia. Juba üleeile õhtul, praegu peatub minu juures.
Hommikul ärkasin, sõin ja kohe randa, Laura tuli ka kaasa ning natuke enne 10 olime seal juba. Tavaliselt sel ajal juba rahvas seal ja paneb kama kokku päevaks aga täna oli kuidagi vaikne, kuid tuult oli. Pumpasin siis vaikselt lohe täis, liini ka külge ära ja võtsin pool tundi päikest, enne kui kell 11 sai. Laura ka päevitas seal jne.
Kell sai 11, läksin sõitma aga kuidagi imelik oli täna, ei viitsind enam õhus rippuda ja midagi uut ka proovida. Unhooked railey või S-bendi peale mõtlesin küll korra aga polnud kordagi unhooki veel proovinud ja täna ei hakanud proovima ka - lihtsalt ei viitsinud. Kruiisisin niisama ja nägin kilpkonni jälle ning mõned airid tegin ka, kuid jah, midagi uut tahtsin teha täna vahelduseks, kell 1 korjasin kõik juba kokku ja läksin koju sööma. Siis tulin hiilgava idee peale - WAVEBOARD. Kiirelt autosse, tööle, randa ja merele. Töölt haarasin kaasa Custom Global Wave 5'4", mis minu pikkuses täpselt 2" üle ja peaks nagu mulle sobima vms. Vähemalt nii oli mulle meelde jäänud.
Laineid küll väga ei olnud aga ideaalne päev sellise asja proovimiseks.
Varem ei olnud sellise lauaga sõitnud ja ei kujutanud ettegi, kuidas see välja peaks nägema praktikas, keeramised ja sellised asjad ma mõtlen. Twin tipiga on hoopis hulga lihtsam keerata ja suunda muuta. Midagi oli kusagilt meelde jäänud ka, et üks jalg ees peabki sõitma ainult, sest tagurpidi seda lauda ju kasutada ei saa :D. Paremale minnes üles tuult panin siis laua nii jalga, et parem jalg ees ning minek. Ja oh imet, mulle MEELDIS see laud, SUPER! Täiesti teine tunnetus ja palju rohkem võimalusi sellega, umed hoidsid lauda kindlalt vees ning andsid hea võimaluse tajuda, mis lauaga toimub. Paremale minnes polnud probleemi aga vasakule? See oli oma ette ooper minu jaoks, ei osanud muud teha, kui laud alt ära ning vasak jalg ette ning lõbu võis jälle alata, üles tuult läks laud super hästi, igasuguseid muid huvitavaid liigutusi sa sellega ka teha väikeste laine küngaste peal, mis kaugemal olid - FUN! Pärast esimest tiiru seiklesin randa tagasi ning uurisin targemate käest, et mida ma pean keeramisel tegema!?
Selgus, et asi lihtne, ainult üks jalg ees koguaeg ning switchis tagasi teisel suunal. Mõeldud - tehtud. Lumelaua ajal sõidsin alat parem jalg ees - goofy-foot :D Nii ka siis lainelauaga, hakkasin parem jalg ees proovima. Eriline switchis sõitja muidu pole olnud aga hakkama sain, kui vaja, lihtsalt ei meeldinud sõita nii, kui vaja ei olnud. Aga nüüd siis oli vaja. Esimesed kaks keeramist olid küll natuke kahtlased ja vaevalised, kuid edasi oli ainult puhas lõbu. Nii ma seal siis 3 tundi järjest chillisin selle lauaga seal. Isegi kui suuri laineid ei ole on see laud siiski puhas rõõm, igasuguseid väikseid trikke saab teha ja alla tuult liuelda hea hooga ning vingeid pöördeid teha. SELLIST LAUDA TAHAN ENDALE KA!!!
Kohe kindlasti leiab sellise laua minu varustusest järgmisel aastal, kui mitte juba sellel sügisel, kuid mis mudel täpsemalt? Eks see selgub, kui ma teisi ka proovin, see oli esimene, mille taipasin krabada aga Fishi peaks ka proovima enne.
Tänase sõidu lõpp oli eriti ekstreemne ehk randa lohisemine. Nimelt esimest korda nägin sellist asja, et tume pilv tuli mere pealt ja tuul täisis kahe kordseks minutiga ning 8 Torch hakkas nii üle käima nagu pole ta mul veel varem käinud. Paari minutiga oli meri lohedest puhas ja rand neid täis. Ulme pauk tuli sealt taevast. Üks hull ajas kiirelt oma 7 Helixi ülesse ja pani mere peale sinna pilve sisse vihaseid aire tegema - vot need olid lennud. Ülejäänud istusid ja vaatasid peale, kuidas kaks lohet veel merel ukerdas ja üks hull trikke tegi.
Küsisin Jaylt ka, et ega tal väiksemat 4 või 5 ruudust kaasas pole ja oh imet, tal oli 4,5 kaasas. Aga seda ta mulle ei andnud ja ise ka peale ei läinud, lisas veel, et nagunii pole hea sõita paraegu ka. Ta on ikka täielik vanaisa ja kade inimene, ausalt. Kedagi aitama ta ka ei tõtta, kui vaja, pigem vaatab peale - täielik vastand teistele, kes rannas on.
Aga kahju, et selle tuulega peale ei saanud minna, lainet hakkas ka viskama ja Global ning väiksem lohe oleks super olnud.
Üks asi, mida imestan, et selle lainekaga nii hästi sina peale sain nii lühikese ajaga. Täiesti erinev asi ju twin tipist aga see ainult hea, et nii lihtsalt läks. Rannas juba uurisin, et kus laineid saab püüdma minna :D Aga vastuseks oli LOW SEASON ehk et laineid pole praegu :(

Jay isekusest juba rääkisin... Aa, mingid vinged "lohetajad" olid ka rannas täna, paras huumorikool. Hiinlased vist, paar ehk mees ja naine. Täispikad kalipsod seljas, mütsid peas, prillid ka, rätik näo ees, sussid jalas, kindad käes ja kõmmutasid lohet vastu kallast ning vett. Lohek oli neil 4 ruudune LF Havoc aastast päris mitu tagasi, laud oli tuntmatu minu jaoks ning leash selle laua küljes eriti lühikene. Mees kõndis ülesse tuult natuke, läks vette ja hakkas lohet kõmmutama ühele poole ja teisele aga laua peale ei saanud, lohises pea aegu riifi otsa ja siis sai veest välja. Kohe mindi appi talle lohet alla võtma, kuid poole pealt kargas vahele naine ning üritas seda ise krabada nii kuidas sai. Ning see protseduur kordus seal päris mitu korda. Tundus, et lohega sõitmisest nad ei teadnud midagi ja üritasid jalgratast leiutada ja kui püüdsime neile selgeks mitu korda teha, et seekohtlik siis sealt tuli ainult mingi imelik mulin võõras keeles vastu.

Nägin ka seda ime leiutist: Kaks lohet üksteise küljes meetrise vahega aga jälle polnud millega pilti teha. Aga see sama vana chillib ja promob rannas iga päev ning vast kunagi saan jaole. Tegemist siis selliste asjadega http://www.wainmanhawaii.com/ Kohalik bränd siin, päris huvitav lohe on ka, käitub hästi ja super stabiilne, soovitan soojalt.

Nagunii midagi jäi jälle kirjutamata aga mis seal ikka :D Kuid laineid tahan püüdma minna küll lohega ning teisi lainekaid proovin ka veel ning vast järgmised päevad pühendangi nendele laudadele ning straplessi tahaks ka proovida, sest ega need sidemed nagunii laua peal ainult moe pärast ja alguses natuke aitavad kuni õpid kõigesti ennast laua peal hoidma.


Mahalo

1 comment: