Friday, August 13, 2010

Poom

Üks asi jäi eelmisesse kirjutamata.
Eile proovisin õuldskuul poomi Torchi peal. See üks tiimi poomidest, mis tööle toodi ja see konkreetne väidetavalt Robby enda isiklik (kindel pole aga nii räägiti). Custom made ja osad sõitjad ikka kasutavad, et viimast välja pigistada lohest.
Nii, poom järgi, nuputasin, kuidas depower käib ja lohe ülesse ning 100m lohisemist :D
See oli esimene kord, kus ma lohega sellise kogemuse sain, mis võttis mõtlema korralikult. Mingi vana haaras jalast kinni ja sain pidama lõpuks enne kive.
Sai siis natuke seeditud ja uudistatud lohe pea kohal, et mis moodi see süsteem siis toimub jne. Lohe oli mega stabiilne, sellises Maui tuules tavalise poomiga rapsib puhangutes aga sellega oli nagu rahu ise lohe.
Olin päris kaugel kohast kus vette saaks minna ja trapetsiga siis ühendati vetelpäästja ATV taha ning lohistati paarsada meetrit tagasi.
Depower sellel asjal praktiliselt puudus, nii kui 11 või 1 peale viisid lohe hakkas vedama kui vanakurat. Rahvas tahtis ikka huumorit näha ja lohistati siis mind vette koos lauaga. Laud alla ja minekut, kiirus oli meeletu ja poom nii üleval, kui veel olla sai, kuid kasu polnud. Mõtlesin, et mis seal ikka ja hüppesse. See oli minu elu pikim hangtime ja kõrgeim lend ning pehmeim maandumine ning lohe oli mega stabiilne. aga kiirus läks ikka ka väga ulmeliseks ning üritasin kuidagi ümber keerata ja tagasi randa saada ning mingi ime läbi see ka õnnestis. Lohe alla võtmine oli ka omaette ooper.
Kui laua oleks ära kaotanud, siis selleni poleks küll suutnud tagasi triivida selle poomi ja veoga. Eesti onshore tuultega tahaks seda asja veel proovida :D

Äkki saab kuidagi selle poomi kaasa sebida Eestisse, päris vinge mänguasi :)

No comments:

Post a Comment